Крими

Опитаха да скрият шофьор, ударил БМВ в каменен зид край Мездра

  26.06.2017 08:46             
Опитаха да скрият шофьор, ударил БМВ в каменен зид край Мездра

Полицията в Мездра установи опит да бъде укрит шофьор, предизвикал катастрофа в неделя, съобщиха от ОД на МВР във Враца. В 13.31 ч. на 25 юни бил подаден сигнал на горещия телефон 112, че има пътно-транспортно произшествие, при което БМВ с четирима души е самокатастрофирало в каменен зид край подстанцията на Енергото в железничарския град.

При първоначалния оглед е установено, че удареният „баварец“ е собственост на К.В. от София, а в него са се возели 4-има души. 21-годишният П.М. от Мездра, който няма книжка, е заявил пред ченгетата, че той е шофирал колата. Останалите му спътници са:

Р. Л. на 38 г. от Мездра, Г. Й. на 19 г. и Т. Б. на 23 г. и двамата от с. Боденец. Водачът е дал отрицателна проба при тестването му с дрегер, като е откаран и в спешния център във Враца за кръвно изследване. Спътниците му били транспортирани в лечебно заведение в Мездра, за да им бъде оказана помощ.

По-късно местопроизшествието е посетено от криминалисти, които установили, че зад волана на БМВ-то е бил Р.Л., който също е неправоспособен водач. На него му е издадено постановление за кръвна проба и химичен анализ.

При катастрофата убити няма. От медицинските прегледи е установено, че П.М. е с фрактура на две ребра, натъртвания и охлузни рани по левия крак и гърба, обслужен и освободен по негово желание. Останалите три лица са с охлузни и порезни наранявания по тялото, без опасност за живота, обслужени и освободени.

По случая е заведено досъдебно производство в полицейското управление в Мездра.