Здраве

10 мита за здравето, създадени да изпомпат парите ви

  25.06.2017 14:41             
10 мита за здравето, създадени да изпомпат парите ви

Понякога изглежда, че британските учени всеки ден провеждат изследвания, които коренно променят информацията, дали нещо е невероятно полезно или напротив - изключително вредно. Понякога тези митове се създават специално, за да се приберат повече пари от лековерните хора...

1. Антибактериалният гел за ръце винаги трябва да е под ръка
Причинителите на две от най-разпространените инфекции, стомашния грип и клостридиалните инфекции са устойчиви на антибактериални гелове. За да са ви чисти ръцете, просто ги измийте със сапун.

2. Микровълновата е опасна за здравето
Напротив - микровълновата запазва витамините в храната, по-добре от фурната на печката.
 
3. Бадемово мляко вместо краве
Да, бадемовото мляко съдържа повече протеин от кравето, но това е само 2% от необходимата дневна норма. Но витамините които съдържа обикновеното мляко, ги няма в бадемовото...
 
4. Прясно изцеден сок сутрин
Във фрешовете има само захар и витамини. Всички фибри остават в сокоизтисквачката.
 
5. Яжте само белтъка на яйцето
Холестеролът, който е всеки ден човек получава от храната не може да повлияе значително на нивата на холестерола в кръвта. Внимавайте само ако сте сърдечно болен.
 
6. Поливитамини
Почти 50% от хората пият всеки ден витаминни комплекси но дори и след десетилетия на научни изследвания така и не се появи конкретно доказателство за тяхната полезност.
 
7. Детоксикация на организма
Човешките бъбреци и черен дроб, са много по-силни и по-надеждни, отколкото изглежда. И със сигурност посещения в лечебни центрове, хранителни добавки и лепенки за крака не им помагат. По-добре е да се научите да се храните правилно.
 
8. Витамин С никога не е твърде много
Повече от 2000 мг на ден може да предизвикат диария, повръщане, гадене, сърцебиене, главоболие и други странични ефекти...
 
9. Продукти с ниско съдържание на мазнини
При изследване на 50 000 жени, които ядат храни с ниско съдържание на мазнини, не се открива намаляване на риска от рак на гърдата, рак на дебелото черво или сърдечни заболявания. И допълнителното тегло не е спаднало повече от контролната група.
 
10. Натриев глутамат
Натриевият глутамат е абсолютно безопасен. Всички странни усещания  са причинени или от прекомерна впечатлителност  или от банално преяждане. И въпреки „химичното” си име, той се получава от морски водорасли или чрез ферментация на малц.