Спорт

Русинов и позабравен стрелец почват с U19 на Ботев /Вр/

  25.06.2017 12:18             
Русинов и позабравен стрелец почват с U19 на Ботев /Вр/

Юношите старша възраст на Ботев /Вр/ започват подготовка за новия сезон в U19 на 3 юли в 18 ч. Първоначално момчетата на треньора Любен Любенов ще тренират във Враца. Има вариант отборът да отиде на лагер, организиран от БФС.

„Централата ще определи къде и кога ще бъде. Моята информация е, че ще се проведе или в Сливен, или в Банско”, каза Любенов. Той уточни, че със сигурност ще има поне 10 нови попълнения в тима. „Сред тях са бившите врачански футболисти Тошко Горанов и Йордан Йорданов, които играха в Монтана и Етрополе. Ще взема 4 момчета и от Първа Атомна. Наблюдавал съм тяхната игра докато бях треньор на мъжкия тим в Козлодуй. Футболисти ще дойдат и от Монтана и мисля, че ще сглобим един доста добър отбор”, допълни Любенов.

Сред започващите подготовка ще бъдат също Владислав Андреев и Веселин Русинов. Андреев, който бе топ реализатор на няколко възрасти в школата, последният сезон игра за мъжете на Ботев /Рогозен/ в „А” група на Врачанско. Бързият като вятър Русинов пък бележеше гол след гол за Локо /Мз/ цяла пролет при юношите младша в зоната.

Преди седмица във Враца се проведе тридневен лагер сбор с евентуалните нови попълнения.

„Всички дадоха принципното си съгласие, че ще играят за Ботев. Хареса им обстановката и условията, което за мен беше важно. Конкретни имена обаче ще съобщя по време на първото занимание”, каза още треньорът. Целта пред него и възпитаниците му през новия сезон е утвърждаване в U19 и по-предно класиране от 13-то място през изтеклия сезон.