Спорт

1 гол лиши Атлетико от място в Топ 8 след равенство с ФК Гунди

  25.06.2017 11:05             
1 гол лиши Атлетико от място в Топ 8 след равенство с ФК Гунди

Атлетико не успя да прескочи груповата фаза на фестивала по футбол за девойки до 15 г. в Казанлък. На стадион „Севтополис“ тимът от Монтана почна с поражение с 0:4 от Пълдин /Пловдив/, а в заключителния двубой от група „В” завърши наравно 2:2 с Гунди /Плевен/. Възпитаничките на Свободин Колев и плевенчанки събраха равен брой точки, но 1 гол в повече прати Гунди в следващата фаза.

Представителите на Северозапада – Атлетико и ДФК Видин останаха сред последните 4 тима, заедно с ЖФК Варна и Болярки /Велико Търново/. Класирането им беше извършено по служебен ред.

За да уплътни пребиваването на тима си в Казанлък, треньорът на видинчанки Петър Митев организира днес контрола с ЖФК Варна, в която неговите възпитанички отстъпиха с 0:1.

Фестивалът беше спечелен от Спортика. Във финала тимът от Благоевград се наложи над Пълдин /Пловдив/ с 3:1 /1:1/ след дузпи. В малкия финал ЛП Суперспорт /София/ би Берое /Стара Загора/ с 2:0. Класирането до 8-о място се допълва от Светкавица /Градежница/, Гунди /Плевен/, Екомет 90 /Пловдив/ и Севлиево лейдис.

Ръководството и цялостната организация по провеждането на турнира се осъществи от Аматьорската футболна лига към БФС.