Крими

Удариха контрабандистки на тютюн

  23.06.2017 09:12             
Удариха контрабандистки на тютюн

Серия от проверки установи нерегламентирана търговия с контрабанден тютюн във Врачанско, а автори на незаконната дейност са жени, съобщават в днешния бюлетин на ОД на МВР.

В четвъртък към 9.15 часа служители на участъка в „Дъбника“ проверили частен дом в село Мраморен, обитаван от 67-годишната В.Х. При проверката са намерени найлонови пликове с насипен тютюн без български акцизен бандерол с общо тегло около 4.8 кг. Уведомени са служители на ТМУ-Лом. По случая в РУ-Враца е образувана преписка.

Същия ден в дома на В.Т., на 36 г., пак от Мраморен, ченгета от участък „Дъбника“ открили 800 цигари без бандерол, както и въздушна пушка без номера и документи.

Уведомени са служители на ТМУ-Лом.

Цигарите и пушката са предадени с протокол за доброволно предаване. От В.Т. е снето сведение и е освободена. По случая в РУ-Враца е образувана преписка.

В сряда, на 21 юни в криводолското село Лесура е извършена полицейска проверка в дом,  обитаван от 43-годишната П. М. Намерени и иззети са 400 грама  ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол.

По случая в РУ-Враца е заведена преписка. Същата ще бъде изпратена на ТМУ-Лом за отношение.