Крими

Убиецът на 3-годишната Аксиния отива на съд

  22.06.2017 17:19             
Убиецът на 3-годишната Аксиния отива на съд

След едномесечно разследване днес окръжната прокуратура във Видин внесе в окръжния съд обвинителния акт срещу Николай Шанков. На 5 май т. г. в с. Слана бара ромът чрез насяне на побой умишлено умъртвил 3- годишната Аксиния.  Николай Шанков е с постояннамярка за неотклонение задържане под стража.

Убиецът вече е осъждан за извършени престъпления от общ характер, като през март т. г. бил условно предсрочно освободен от врачанския затвор от последното му наложено ефективно наказание лишаване от свобода. След като бил освободен от затвора, Шанков се завърнал при майката на тригодишната Аксиния, с която живеел на семейни начала в стопанския двор на с. Слана бара. Двамата работели в местната кравеферма.

Във фаталния ден майката на тригодишното дете отвело кравите на паша, а в стопанския двор останали две от децата й, едното от които пострадалото дете Аксиния. След като Шанков се върнал на работа и влязъл в стаята, където живеели в стопанския двор, Аксиния се разплакала, което ядосало Шанков, тъй като искал да спи. Шанков казвал на детето да спре, но то продължавало да плаче.

Тогава Шанков започнал да му нанася удари с ръце по главата и тялото, съблякъл детето чисто голо и го ударил с желязна тръба по главата. Детето паднало на земята, а Шанков продължил да му нанася удари с ръце и крака, докато детето спряло да диша и да реагира.

Съдебно медицинската експертиза е установила, че тригодишното дете е починало в резултат на нанесения му жесток побой от Шанков. Предстои видинския окръжен съд да насрочи разглеждането на делото.