Здраве

Получавате внезапно сърцебиене? Пробвайте тези трикове, с които ще се избавите от тахикардията

  21.06.2017 15:42             
Получавате внезапно сърцебиене? Пробвайте тези трикове, с които ще се избавите от тахикардията

Днешното забързано ежедневие, изпълнено с главоболия на всяка крачка, не може, да не ни се отрази. Сърцебиенето е само една от многото последици от напрегнатия живот, който живеем. Много от нас познават това чувство, когато сърцето в гърдите започва да работи някак по-бързо от обичайното. Предлагаме ви два прости, но ефективни метода, които могат да ви помогнат при учестен пулс . Само, че внимавайте - никоя от тези процедури, не бива да се прилага, ако тахикардията е съпроводена със силна болка в гърдите и чувство за недостиг на въздух. В такива ситуации, най-добре е веднага да извикате "Бърза помощ"!

При рязко падане на температурата на човешкото тяло, сърцето започва да бие забавено. По този начин нервната система настройва организма за нововъзникналите условия. Сърцето бързо реагира, когато охладите лицето си, защото то е по-близо от останалите части на тялото.

Първи начин:

В дълбок съд се поставя студена вода. Колкото е по-хладка водата, това е по-добре, така че ако имате лед, добавете и него. Задръжте дъха, ако трябва и с пръстите стиснете носа и изведнъж потопите лицетото си в студената вода за няколко секунди. Ако не разполагате с подходящ съд, напълнете вода в дланите си и наплискайте лицето с тях. Също така, можете малко да масажирате кожата с кубчета лед, особено около слепоочията.

Втори начин:

С тази процедура ще действате на нерва, който регулира контракциите на сърцето. Техниката се извършва по следния начин: Поемете дълбоко въздух и напрегнете коремните мускули. С палеца и показалеца, затворете носа, устата и очите. Опитайте с така затворена уста, да направите издишване, докато продължавате да напрягате коремните мускули.

Blitz.bg