Събития

Враца потъна в скръб! Отиде си обичаният от всички учител Георги Георгиев

  17.06.2017 16:18             
Враца потъна в скръб! Отиде си обичаният от всички учител Георги Георгиев

Починал е дългогодишният учител по география в Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца Георги Георгиев, научи „Конкурент“. Новината за кончината му бе споделена с покруса във Фейсбук страницата на врачанското училище.

Припомняме, че от повече от година многоуважаваният педагог се бореше с коварното заболяване тумор на главата на панкреаса. За този кратък период Георги премина през редица процедури и перипетии. Приживе, първо пред медията ни, учителят смело се изправи пред обществото и помоли за помощ - http://konkurent.bg/article/96555/uchitel-ot-vraca-boria-se-s-kovarna-bolest-hora-pomognete.

Благодарение на публикация ни, новината за набиране на средства за лечението му стигна до много хора, не само от Враца, но и от цялата страна. Негови колеги, бивши и настоящи възпитаници, приятели, както и стотици благородни хора се обединиха около каузата и средства се намериха. Георги казваше, че никой, дори голяма част от близките му, не са успели да предизвикат толкова добро за него, колкото "Конкурент". Добротата на хората му даде надежда, че ще успее, че има надежда, щом толкова много хора му дават кураж.

За съжаление обаче, това не стигна, а въпреки достойната борба на Георги, ракът победи…
Погребението ще бъде утре от 12.30 ч. в новите гробища до „Химко“.

Поклон пред светлата му памет!

„Конкурент“ поднася искрени съболезнования към семейството и близките на починалия

Прощавай, Георги!