Крими

ВИДЕО Ето кой запали колите на Цветомир Дечев

  15.06.2017 11:34             
ВИДЕО Ето кой запали колите на Цветомир Дечев

Две от колите на врачанския бизнесмен Цветомир Дечев, който се занимава с търговия на цветя, бяха запалени и изгоряха в нощта срещу 12 юни. Подробности от огнената веднета са заснети от видеокамера, а запис от местопрестъплението ни беше предоставен от потърпевшия.

В изявление, направено ексклузивно пред konkurent.bg врачанският цветар потвърди, че предлага голяма парична награда за името на извършителите на това гнусно деяние.

Публикуваме писмевното изявление на Цветомир Дечев по-долу:

 

Здравейте!

Предварително искам да се извиня на всички читатели на konkurent.bg, че отнемам от времето ви, за да споделя своя проблем.

Както много от вас вече знаят, в ранните часове на 12 юли върху мен и моето семейство бе извършено тежко посегателство – бяха запалени двата ми автомобила. Този акт дойде като гръм от ясно небе за мен и близките ми. Това е и причината да искам да отправя зов за помощ към всички вас.

Първо обаче искам да изкажа своята благодарност към служителите на полицията, които работят по случая и които правят всичко възможно, за да разкрият извършителите на това престъпление. Винаги обаче общите усилия водят до по-добри резултати, ето защо се надявам да вашето съдействие.

Не си изграждайте погрешна представа за мен заради външността ми – аз не съм нито мутра, нито гангстер. Аз съм обикновен човек като всички вас. Човек, който от години има бизнес с цветя и който никога не е навредил на никого. Това могат да потвърдят не само моите близки и приятели, но и всички хора, които ме познават или някога са имали контакт с мен.

Ако трябва да бъда честен с вас – нямам представа защо някой би искал да ми навреди по подобен начин. Това е и най-страшното, защото утре всеки може да се окаже на мое място. Само някой, на когото вече се е случвало подобно нещо, може да разбере с пълна сила под какъв стрес съм подложен със семейството си в момента.

Моля всеки, който има някаква информация за палежа на автомобилите ми, да я сподели, за да съдейства за разкриването на престъплението. Предлагам и парична награда за информацията, която ще подпомогне разкриването на извършителите – можете да се обадите на телефон: 0878/483576.

За мен не е толкова важна материалната загуба. Не търся лично отмъщение, а справедливост! Като широко скроен човек дори съм готов да простя на физическия извършител и да не му търся отговорност, стига да разбера кой е поръчал палежа. Най-силно искам да погледна виновника в очите и да го попитам: „Защо?”, да разбера каква е причината той да желае да ми навреди по подобен начин. Тъй като, ако бях направил нещо нередно, аз самият никога нямаше да искам да дам гласност на случая, а още по-малко да моля за вашата помощ.

Бъдете сигурни, че ще запазя анонимността на всеки, който разполага с някаква информация по случая.  Искам да благодаря и на човека, който предостави записа от камерата си, показващ какво точно се е случило в нощта на палежа.

За пореден път се обръщам към вас с молба за помощ – всяка информация, дори и малка, би била полезна. Нека не забравяме, че всички сме хора, но по-важното е да бъдем човеци.

Цветомир Дечев