Събития

Кмет вдигна голяма сватба, венча се в родното си село /СНИМКИ/

  14.06.2017 10:12             
Кмет вдигна голяма сватба, венча се в родното си село /СНИМКИ/

Кметът на Ребърково Петър Петков вдигна голяма сватба. Управникът на мездренското село и избраницата му Моника Цветанова Иванова, понастоящем вече Петкова, се врекоха във вярност на 11 юни пред около 100-тина гости – роднини, приятели и колеги. Те сключиха църковен брак в храма „Св.св. Апостоли Петър и Павел“ в Ребърково, венчани от отец Георги Няголов от Мездра.

„За първи път след повече от 50 г. в църквата в селото се проведе подобен ритуал. Двамата с Моника поставихме ново начало и се надявам скоро да имаме последователи“, каза специално за „Конкурент“ Петър Петков. Преди около година ежедневникът на Северозапада съобщи за годежа на кмета и жената на живота му. Познанството на двамата, преди да решат да се вземат, продължи 4.5 г. Те имаха намерение сватбата им да е на същата дата, на която се сгодиха – 28 май, но в крайна сметка церемонията беше отложена с две седмици, заради ангажимент на кръстниците. На Петър и Моника кумуваха столичаните Светла и Пенчо Котови, които имат къща в Ребърково.

„Те всъщност са мои кръстници и затова решихме да ги поканим и за кумове“, поясни Петър Петков.

Сватбата му с Моника беше полята в мездренския ресторант „Родина“, като купонът продължи до малките часове на следващия ден. Сред гостите бяха колеги на младоженеца – кметовете на Люти брод, Зверино и Люти дол - Иван Коцев, Цанко Цанев и Станислав Ангелов, както и дългогодишният градоначалник на Мездра и бивш заместник-министър Иван Аспарухов с цялото си семейство. Настроението на гостите се поддържаше на градус от врачанския оркестър „Престиж“.