България

Смолянският епископ Висарион отслужи литургия в храм „Св. Николай“ в Смолян

  04.05.2024 14:15             
Смолянският епископ Висарион отслужи литургия в храм „Св. Николай“ в Смолян

Вечерня със  Света Василиева литургия беше отслужена на Велика Събота в църквата „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Устово" в Смолян. Богослужението бе извършено  от Смолянския епископ Висарион в съслужение със свещеници от Смолян. 

Братя и сестри, в радостта на този велик празник моля от душа и сърце Възкръсналият Господ Иисус Христос да ви дарува крепко здраве, мир, любов и благодатни сили по пътя към Царството Небесно, посочи епископ Висарион във Великденския поздрав към миряните. „Нека Христовото Възкресение да бъде за всички вас извор на утеха и духовна радост! Господ Иисус Христос винаги да разпръсква върху вас  светлината на Пасхалната радост, която да ви дарява любов, духовни сили  и подкрепа в трудния житейски път“, пожела епископът.  Той даде причастие на десетки миряни в края на литургията на Велика Събота.

Смолянският епископ Висарион ще оглави празничното Пасхално богослужение тази вечер от 23:30 часа в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“. 



Междуведомствени работни групи ще ускорят реализацията на проекта за нови ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“
Тур на книгодарите в Национална кампания "Зелено четене" във Враца СНИМКИ
След атентата: Правилно ли са действали охранителите на словашкия премиер
За кои болести все още няма лек
Кметът на Видин поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести СНИМКИ
Сестрата на Ким Чен Ун отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия